Informatii Co2nnect

CO2nnect poate fi utilizat in continuare

Proiectul European SUPPORT a creat in cadrul campaniei CO2nnect un website www.co2nnect.org care ofera si in continuare un instrument educational util in tema propusa. Accesati site-ul cu incredere!

Conferinta SUPPORT Bergen, Norvegia 29 august - 1 sepembrie, 2010

Grupul elevilor cu scolile evidentiate la concursul scolilor, printre care elevii Liceului de Arte "Regina Maria" din Constanta cu d-na profesoara Adriana Timofte. 

Noutati Concurs

Rezultatele primei runde gasiti la Noutati

 

COMPETITIA SCOLARA INTERNATIONALA DESPRE CLIMA SI TRANSPORT 2009

www.co2nnect.org/what/upload_project/

Sunt invitate scoli cu clase I-IV, V-VIII si licee, sa-si formuleze proiectele realizate în contextul relatiilor dintre CLIMA SI TRANSPORT, intr-o noua runda a concursului.
Evaluarea primei runde,  pe site-ul CO2nnect, aici.

Autorii celor mai bune proiecte vor fi prezente la Conferinta SUPPORT in Bergen, Norvegia 2010.


 Cine poate participa? scolile care au parcurs campania "CO2nnect: CO2 în drum spre scoala" Scolile sunt invitate sa-si  încarce proiectele pe site-ul co2nnect.org .

Forma referatului/raportului
Rapoartele vor fi realizate electronic, cum urmeaza, cu titlu, scurt abstract si cu raportul de proiect care se va încarca sub forma de document pdf.
Puteti încarca linkuri la materiale relevante realizate (exemplu video încarcat pe You Tube sau foto galerii reprezentate pe alte websituri).
Referatele vor fi în limba engleza, pentru a se putea evalua de  o comisie internationala.
 Cum se vor evalua proiectele?
Proiectele elaborate se vor evalua în doua categorii: categoria I-IV / V-VIII si licee de câtre un grup de experti educationali din  reteaua  EU Comenius SUPPORT, vezi www.support-edu.org.
La evaluarea proiectelor trimise se vor orienta dupa urmatoarele criterii:
1. Scoala sau clasa a participat la  toate activitatile CO2nnect (a înregistrat date în baza de date, a trimis idee pentru clima si a completat chestionarele pentru cercetare).
2.Scoala sau clasa a desfasurat cu succes un proiect local despre clima, despre legatura dintre emisii si transport în colaborare cu actori locali în care initiativele si activitatile elevilor sa fie preponderente.
3.Proiectul  demonstreaza înalte calitati inovative  ale copiilor si actiuni pentru transport sustenabil si reducerea emisiilor care pericliteaza clima.
4.Proiectul  dovedeste reflectii de înalt grad ale copiilor despre ce au învatat în timpul desfasurarii proiectului.
Contributiile vor fi publicate la  sectorul cu Rezultate ale sitului co2nnect.org, si toate scolile sau clasele care formuleaza proiecte eligibile vor primi diploma pentru participare.
Cele mai reusite proiecte din România au fost publicate în luna  octombrie  în limba româna în cadrul  proiectului CO2nnect ROMANIA. Detalii  gasiti pe www.herocluj.ro

 

Stiri CO2nnect ROMANIA

Între 2-3 Octombrie 2009, a avut loc una din activităţile cheie ale proiectului CO2nnect în România, în cadrul proiectului ”Co2nnect ROMANIA”, implementat în anul 2009 de organizaţia HERO din Cluj-Napoca şi FOCUS ECO CENTER din Târgu – Mureş, proiect finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Lichtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.

La masa rotundă organizată la Hotel Victoria din Cluj Napoca, au fost prezentate peste douăzeci de proiectele realizate de şcolile din ţară în contextul relaţiei dintre transport şi schimbările climatice. Şcolile şi liceele participante la campania internaţională CO2nnect din judeţele Mureş, Constanţa, Sălaj, Cluj, prin discuţiile care au urmat prezentărilor, au conturat publicaţia care urmează să apară prezentând proiectele CO2nnect, desfăşurate în perioada martie-octombrie 2009.

Dascălii noştrii ocupă loc de frunte privind numărul de proiecte încărcate pe site-ul internaţional al campaniei. Prin aceste proiecte, ei participă la concursul international care are ca obiectiv desemnarea celor  mai reusite proiecte care să fie prezentate la Bergen la Conferinta SUPPORT din Aprilie 2010.
Interesul deosebit şi receptivitatea şcolilor din ţară faţă de întroducerea inovaţiei în educaţie a dat rezultate, ţara noastră evidenţiindu-se ca fiind pe primul loc dintre toate ţările participante, privind şi numărul claselor înscrise în Co2nnect.

Masa rotundă s-a desfăşurat cu participarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj prin persoana doamnei inspectoare Luminiţa Chicinaş şi Adriana Iacob, cadrele didactice având prilejul să urmărească şi informaţiile oferite cu privire la posibilităţile de participare la proiecte educaţionale europene.
Detalii

MASA ROTUNDA IN OCTOMBRIE 09

 

 Intre 2- 3 octombrie 2009,  la Cluj-Napoca, s-a organizat Masa Rotunda a Scolilor Co2nnect din tara. Întâlnire, bun prilej pentru schimb de idei, publicarea rezultatelor proiectelor desfasurate în cadrul Campaniei Co2nnect de scolile din România.


Detalii